Zout is de grondstof voor de chloorfabriek. Innovaties op het gebied van zout moeten dus ‘passen’ in het productieproces van chloor. Recent introduceerde AkzoNobel Zout een nieuwe generatie zout op de markt. Zout met een duurzaam antiklontermiddel. Lekker belangrijk, zul je denken.

Nou, onze chloorklanten zijn hier maar wat blij mee, want ze besparen hiermee meer dan vijf procent op hun elektriciteitsverbruik. Toepassing van dit antiklontermiddel maakt de productie van chloor niet alleen energiezuiniger, maar ook veiliger en efficiënter (dankzij een langere levensduur van de installatie).

AkzoNobel voegt zogenaamd mesoTartraat (mTA) toe. Dit natuurproduct zorgt ervoor dat het zout, ook tijdens en na opslag en transport, zich gemakkelijk laat verladen. De belangstelling vanuit de markt, vooral van chloorklanten, is groot. Daarnaast is AkzoNobel met mTA de markt voor wegenzout nadrukkelijk aan het bewerken. De onderneming is druk bezig met testen bij klanten, waarbij de milieuvoordelen van mTA zich duidelijk doen gelden.