Chloor is een scheikundig element met symbool Cl en atoomnummer 17. Chloor komt bij kamertemperatuur voor als een geel/groen en giftig gas. De naam is afkomstig van het Griekse chloros, dat is te vertalen als geelgroenig.

Chloor behoort wereldwijd tot de belangrijkste basisgrondstoffen voor de chemische industrie. Jaarlijks wordt meer dan vijftig miljoen ton chloor vervaardigd als hulpstof voor de productie van bijvoorbeeld voedingsmiddelen, farmacie, kunststoffen, desinfecteermiddelen voor water, gewasbeschermingsmiddelen en voor zeep, badschuim en shampoos.

Veilig
De fabriek in Delfzijl wil dertig jaar lang chloor produceren zonder ongevallen of emissies die schade toebrengen aan mens of milieu. Dat doen we met gemotiveerde, goed opgeleide en betrokken medewerkers die er samen alles aan doen om dat te bereiken.


Duurzaam
De MEB is in haar soort een zeer schoon bedrijf. De toegepaste elektrolysetechniek behoort tot de energie-efficiƫntste in de wereld. Daarnaast is in het ontwerp veel aandacht besteed aan het beperken van het gebruik van grondstoffen en het hergebruik van productstromen.